2 x cocktaileilla Milanossa

Kolmen viikon Italian road tripin päätöskohde oli Milano. Meillä oli kaupungissa vajaa päivä aikaa ja pikaisen keskustakierroksen jälkeen päätavoite oli lähinnä löytää hyvä ravintola ja paikallistaa Milanon parhaat cocktailbaarit. Allekirjoittaneen takuuvarman scouttaustyön (huom. sanavalinnat vaimon) ansiosta ei tullut pettymyksiä ja Italia hyvästeltiin eksoottisten molekyylicocktailien ja pienellä twistillä uudistettujen klassikoiden parissa. Nyt esittelyssä Mag Café ja Nottingham Forest.

Mag Café


Meitä yhtään tunteville on varmaan käynyt selväksi, että kieltäydymme harvoin ei koskaan hyvästä cocktailista. Oma suosikki on Amaretto Whiskey Sour ja J ei voi vastustaa White Ladyä, joten vähintään ne ovat yleensä testissä, kun hyvä cocktailbaari löydetään.

Mag Café Milanon Navigli Districtillä kanaalien kupeessa osoittautui rennoksi ja sympaattiseksi pikkubaariksi, plussaa heti baarimikkojen cooleista asuista. Paikan juju vaikutti olevan vanhat klassikot uudella twistillä, testattiin mm. negroni ja yllä mainitut suosikit. Palvelu pelasi ja pöytä täyttyi drinkkien ohella pikkusuolaisista naposteltavista. Jos Mag Café pitäisi tiivistää neljällä sanalla, niin ne olisivat selkeästi täydellinen after work baari.

Nottingham Forest


Nottingham Forest kuuluu taas sitten ihan eri baarikategoriaan kuin Mag Café. Jos ensiksi mainittu on rento ja helposti lähestyttävä, niin Nottingham Forest on salaperäinen ja eksklusiivinen. Baariin otetaan vain tietty määrä ihmisiä kerrallaan, joten ovella kannattaa varautua jonottamiseen. Sisätilat ovat todella tunnelmallisen hämärät ja hauskasti kitchit, sisälle tullessa tuleekin lievä Alice in Wonderland-fiilis. Ei tämä paikka syyttä ole viimeiset vuodet löytynyt maailman 50 parhaan baarin listalta.

Nottingham Forestissa on turha yrittää tilata klassikoita tai muita tuttuja nimiä, sillä paikka on erikoistunut molekyylicocktaileihin. Ei mitään muistikuvaa enää, mitä tarkalleen ottaen tilasimme, mutta havuhöyryjä tuli haisteltua, J maalasi jäitä ja naposteli karkkiteippiä ja ilta päätettiin kultaiseen feikki-ananakseen. Baarimikon puoleen kannattaa kääntyä juomavaihtoehtoja miettiessä, sillä lista on pitkä ja monimutkainen ja palvelun pointtina on selkeästi antaa asiakkaalle personoitu kokemus. Kysyessä saa samalla myös tietää tarkemmin cocktailien taustoista ja siitä, minkälaista elämystä eri makujen ja tuoksujen yhdistelmillä on haettu. Nottingham Forestin cocktailit ovatkin ennen kaikkea elämys: maku ei välttämättä jää muistiin erikoisen hyvänä, mutta sitä ympäröivä kokemus tekee muistijäljen sitäkin paremmin.

Katso kaikki Italian road tripin postaukset

Barolo - Viinien kuningas?
Cinque Terre - Maitse vai meritse?
Päivä Firenzessä
Pohjois-Toscana: Pistoia ja Lucca
Etelä-Toscana: Nahkaa ja viinejä
Oodi Gelatolle
Italian agriturismot: La Rosa Gialla
Italian agriturismot: Villa Parri
Dolomiitit
Hochkreuz - Italian ja Itävallan rajalla

No comments

Post a Comment