Ravintolakokemuksia Budapestissa

Budapestin ravintolatarjonta on monipuolinen ja gastronomisia kokemuksia täynnä. Myös edulliset hinnat houkuttavat, sillä kovin monessa muussa Euroopan kaupungissa ei syödä Michelin-tähden ravintolassa 6 ruokalajin menua alle satasella. Meiltä saa myös kiitosta ravintoloiden palvelu, joka jokaisessa käymässämme paikassa oli huipputasoa. Seuraavaksi paljastus siitä, mikä oli reissun paras ravintolakokemus ja kuinka kävi vannoutuneelle sipulinvihaajalle Michelin-tähden ravintolan sipuliannoksen edessä.

Caviar & Bull

Alkuperäinen Caviar & Bull ravintola sijaitsee Maltalla. Budapestiin Caviar & Bullin "sisarravintola" avattiin kesällä 2017 ja somessa se on aiheuttanut paljon pöhinää, minkä ansiosta se meidänkin tietoisuuteen päätyi.

Mistä tykkäsimme

Paljon jaettuja annoksia, todella toimiva konsepti pienellä pöytäseurueella. Loistava palvelu ja sujuva tarjoilu. Pari molekyylikeittiön yllätystä rytmitti mukavasti illallista vetämättä hommaa turhan kikkailevaksi.

Heikoin lenkki
Jälkiruokaa varten siirtyminen keittiön puolelle "chef's table" -kokemusta jäljitellen oli ehkä vähän turha, jälkiruoka ei myöskään ollut mitenkään mieleenpainuva.

Hinta
8 ruokalajin Contemporary Degustation menu 65€/hlö.

Kohokohdat
Savuun kääritty härän carpaccio ja rapeat kalmarin lonkerot (huom. allekirjoittanut ei yleensä lonkeroista paljoa perusta, mutta nämä olivat aivan törkeän hyviä!).

Tuomio
Reissun paras ruokakokemus.

Costes Downtown

Costes Downtown on Michelinin-tähden ansainneen alkuperäisen Costesin uudempi sisarravintola. Pöytää emme illalliselle kumpaankaan saaneet, joten käväisimme lounaalla ydinkeskustan Costesissa. Ja nyt täytyy tunnustaa, että edellisenä ilta nautitut viinilasilliset painoivat hieman lounaalle lähdettäessä, joten ruokahalu olisi voinut olla parempikin.

Hinta
Kolmen ruokalajin business lounas n. 23 €/hlö.

Kohokohdat
Värikkäät annokset, suoraan uunista tarjoiltu leipä, pesämäinen sisustus.

Tuomio
Tyylikäs ja korkeatasoinen business lounas, ei kuitenkaan säväyttänyt mitenkään erikoisesti.

Fricska Gastropub

Fricska Gastropub oli useamman ravintolasivuston suositus Budapestiin, eikä suotta! Postauksen ensimmäisen kuvan liha-annos herkuteltiin täällä.

Mistä tykkäsimme
Rento meininki ja loistava palvelu. Unkarilaiset viinit keskiössä. Yksinkertaiset maut, perusasioihin keskitytty kunnolla.

Hinta
Alkuruuat n. 5-8€, pääruuat n. 12-20€.

Tuomio
Rentoa ja konstailematonta, mutta samalla hienostunutta "gastropubiruokaa".


Babel

Babel on Budapestin tuorein Michelin-tähden ansainnut ravintola. Paikkaa on kiitelty etenkin annosten ja niiden kumppaneiksi sovitettujen unkarilaisten viinien sopusoinnusta ja Decanter-lehti on valinnut Babelin vuoden 2017 parhaaksi kansainväliseksi ravintolaksi. Maistelumenu on matka Babelin keittiömestarin Istvan Veresin Transylvaniassa viettämän lapsuuden makumuistoihin.

Mistä tykkäsimme
Emme ottaneet koko viinimenua, vaan lasillisen suurinpiirtein joka toinen annos. Viinit ja niihin liittyneet somelierin kertomat tarinat olivat siitäkin huolimatta illallisen kohokohta. Ei myöskään mikään pönötyspaikka.

Heikoin lenkki
Meidän makupalettimme ei yksinkertaisesti kohdannut keittiömestarin makumuistoja. Lautasella oli aina yksi pääraaka-aine, joka oli selkeästi pyritty tuomaan mahdollisimman puhtaana esiin, mutta itse päämaut eivät olleet henkilökohtaisia suosikkejamme (mm. makrilli). Itse olen vankkumaton sipulinvihaaja, joten jouduin todellakin mukavuusalueeni ulkopuolelle, kun eteen tuotiin puolikas, lähes raaka sipuli. Annoin annokselle mahdollisuuden ja sipuli tuli puoliväkisin M:n avustuksella syötyä, mutta Michelin-tähden ravintolakaan ei saa tästä raaka-aineesta suosikkiani. Kehuja annos ei myöskään saanut M:ltä. Lievää suorittamisen makua kaikilla osa-alueilla.

Hinta
6 ruokalajin maistelumenu n. 98€/hlö, viinimenu n. 32€.

Kohokohdat
Viinit, kokin tervehdykset, valkosipulia sisältänyt jälkiruoka.

Tuomio
Reissumme huti. Ei itse ravintolan vika, vaan makumieltymyksemme eivät yksinkertaisesti kohdanneet menun pääraaka-aineita. Vieressämme istunut pariskunta oli hyvin vaikuttunut menusta ja muutkin seurueet vaikuttivat tyytyväisiltä, joten eiköhän paikka ole Michelin-tähtensä ansainnut.


No comments

Post a Comment